Advies op maat  |  Verzending naar NL & BE  |  Op voorraad? Verzending binnen 3 werkdagen

Ik ben Judith Nauta, de eigenaresse van BitloosRijden, en deel graag mijn kennis over bitloos paardrijden met je.

Momenteel ben ik de trots eigenaresse van 4 kleine pony’s (AMHA en Shetlanders) en personeelslid van mijn geliefde 7 katten en diverse kippen. Ik hou van de natuur en probeer ook zoveel mogelijk biologisch en gezond te eten. Daarnaast een echt buitenmens en zal je me ook voornamelijk buiten vinden (zomers vooral Barefoot ;-))

Mijn missie is om deze wereld paardvriendelijker te maken en dat doe ik door op deze website zoveel mogelijk kennis over bitloos paardrijden en alles wat komt kijken omtrent paarden houden met je te delen.

Ik ben er 100% van overtuigd dat alle paarden bitloos gereden kunnen worden!

Helaas ben ik er ook van overtuigd dat niet alle combinaties van ruiter en paard meteen veilig bitloos kunnen rijden, maar als de ruiter bereid is kleine stapjes te nemen en op zoek gaat naar goede begeleiding dan kan iedere combinatie van ruiter en bitloos paard een succes worden.

In de webshop vind je naast bitloze hoofdstellen ook andere paard vriendelijke producten, zoals barebackpads, hoefschoenen, hoefbekapproducten en nog veel meer! Heb je een vraag? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op 🙂

Mijn kennis & ervaring
Mijn kennis en kunde heb ik opgedaan met één van mijn vorige paarden. Ik heb haar met 10 maanden oud gekocht en ben toen direct begonnen met een touwhalster. Uiteraard heel veel ingelezen hoe en wat je kan doen met en bij een jong paard. Ze luisterde veel beter met een touwhalster en al vrij snel durfde ik niet meer met een ‘gewoon’ halster te wandelen. Daarnaast ben ik gaan lessen bij Marieke van Soest, de vorige eigenaar van BitloosRijden, en ben ik zo verder in de wereld van bitloos rijden gerold!

Mijn paard is toen bitloos ingereden en gebruikte ik uiteraard een kaptoom voor het werken aan de hand en bleven we wandelen met het touwhalster. Daarnaast kwam de barebackpad ook om de hoek kijken, om nog beter mijn paard te voelen en ook mijn eigen zit te verbeteren.

Zelf heb ik op dit moment nog 4 Amerikaanse mini paardjes/shetlanders.  Daarnaast ben ik weer gestart met rijden op een paard en gelukkig mocht ik al snel van de eigenaar het bit uitdoen en bitloos rijden met hem. Dat was nog nooit met hem gedaan, maar ik heb mijn hoofstel omgedaan en lekker naar buiten gegaan! Nu moet ik wel zeggen dat ik hem al paar keer had gereden en voelde dat hij zeer oncomfortabel was met het bit. Hij bleef er maar op kauwen en liep te diep. Hier zit natuurlijk een verhaal achter, wat teveel is om hier neer te zetten. Maar vanaf nu rijd ik hem bitloos!

Mijn overtuiging
Ik ben er van overtuigd dat je zonder bit net zover kan komen als met bit, wellicht wel verder! Zeker wat betreft wederzijds respect en vertrouwen.
Het is uiteraard zoeken naar het juiste hoofdstel samen met je paard. Voelen en luisteren naar waar jouw paard zich het beste bij voelt. Maar dit geldt natuurlijk ook voor jezelf! Het is dan ook erg leuk en leerzaam om samen dat proces te doorlopen.

Plezier en samen genieten staat bij mij voorop! En hoe mooi is het dat juist dat prima bitloos kan!

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?