Advies op maat  |  Verzending naar NL & BE  |  Op voorraad? Verzending binnen 3 werkdagen

Paarden (trainen) in de herfst

De herfst is een betoverend seizoen voor paardenliefhebbers. Terwijl de bladeren veranderen van groen naar prachtige tinten rood, oranje en geel, biedt dit seizoen talloze mogelijkheden om van de natuur te genieten met je paard of pony, zelfs als je geen toegang hebt tot een mooie, droge rijbak of paddock. Of als je niet kunt rijden met je paard, heb ik een paar leuke tips! Hier zijn enkele geweldige activiteiten die je kunt doen in de herfst, zowel te paard als met grondwerk.

 

1. Wandelen met je paard

Herfstwandelingen met je paard zijn een geweldige manier om de schoonheid van het seizoen te ervaren én om eens iets anders met je paard te gaan doen. Zoek naar lokale paden en ruiterpaden in je omgeving en plan ontspannen wandelingen samen met je paard door de kleurrijke bossen. Vergeet niet je camera mee te nemen om de betoverende herfstscènes vast te leggen. 

2. Bladeren knabbelen

Organiseer een bladertrektocht met vrienden of stalgenoten. Laat jullie pony’s en paarden genieten van de knapperige bladeren en laat ze her en der wat knabbelen van bomen en planten. Verzamel onderweg herfstbladeren om te gebruiken voor creatieve knutselprojecten of gewoon als herinnering. Let wel op dat je pony/paard geen giftige planten/bladeren eet. Tip: Ukkie’s Wildplukkaarten

eetbare planten voor paarden wilde bloemen, kruiden en planten voor je paard veilige planten voor je paard

3. Grondwerk in het herfstbos

Als je geen rijbak hebt, hij is te nat of je kunt/mag niet rijden, dan is een leuke training om buiten met je paard grondwerk te doen. Neem je paard mee naar het bos of een rustig veld en werk aan gehoorzaamheid, vertrouwen opbouwen of nieuwe (vrijheidsdressuur)trucjes te leren. De herfstomgeving biedt een geweldige afleiding en uitdaging voor zowel jou als je paard.

4. Obstakeltraining in de natuur

Gebruik natuurlijke obstakels zoals omgevallen bomen, beekjes of heuvels om obstakeltraining met je paard te doen. Dit kan zowel leuk als nuttig zijn om het vertrouwen van je paard te vergroten en zijn balans te verbeteren.

5. Herfstige buitenrit

Als je de mogelijkheid hebt om een buitenrit te maken, overweeg dan een rit in de vroege ochtend of late namiddag, wanneer de herfstzon een prachtige gloed werpt over het landschap. Let op; de paden kunnen glad zijn als gevolg van gevallen bladeren en eventuele regen/ochtend dauw.

6. Ruiter Bootcamp

De herfst is ook een geweldige tijd om aan je eigen conditie te werken. Organiseer een ruiter-bootcamp met je stalgenoten en doe oefeningen zoals yoga, stretching en balansoefeningen in de buitenlucht. Plezier gegarandeerd! Of pak het helemaal goed aan en meld je aan voor een Joker workshop of een andere (balans)training.

7. Werken aan vertrouwen

Herfstige omgevingen kunnen je paard nieuwe uitdagingen bieden, zoals krakende bladeren of vallende takken. Dit is een kans om te werken aan het vertrouwen tussen jou en je paard door hem rustig kennis te laten maken met deze nieuwe prikkels.

8. Werken in vrijheid

En last but not least, dit mooie seizoen biedt ook een andere trainingsmogelijkheid, namelijk “Werken in vrijheid!“. Ook als je geen rijbak hebt of als je paard met een blessure staat, zijn er wat oefeningen die je samen kunt doen. Op 16 november 2023 was er een live webinar over dit onderwerp. Deze is gegeven door Dorien Lambrechts (www.dorienlambrechts.com). Tijdens dit webinar heeft Dorien de kijkers meegenomen in deze ultieme manier van trainen, heeft ze enkele oefeningen uitgelegd én hebben deelnemers hun vragen kunnen stellen!

Je kunt de opname van dit webinar bestellen via deze link!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?