Advies op maat  |  Verzending naar NL & BE  |  Op voorraad? Verzending binnen 3 werkdagen

Webinars

Hieronder vind je de GRATIS webinars die gepland staan. Deze worden LIVE gegeven!
Kun je niet live aanwezig zijn? Geen zorgen! Na afloop zullen de opnames beschikbaar komen in de webshop voor een bescheiden prijs.

Heb je zelf een expertise over een bepaald onderwerp die je graag wilt delen? Neem dan contact met mij op en wie weet kunnen
we wat voor elkaar betekenen!

webinar trailerladen


Trailerladen
door Dorien Lambrechts
29 februari 2024 om 20.00 uur

————————————————————-

Wil je meer leren over het succesvol laden van je paard in een trailer? Doe dan mee met ons boeiende webinar waarin we dieper ingaan op dit essentiële aspect van het omgaan met paarden.

Tijdens dit informatieve webinar zal Dorien de veelvoorkomende redenen bespreken waarom het laden van een paard soms moeilijk kan zijn. Van angst tot gebrek aan training, we nemen alles onder de loep.

Je krijgt praktische inzichten in de voorbereidingen die je kunt treffen om dit proces soepeler te laten verlopen. Ontdek waarom begrip van het paardengedrag essentieel is voor een succesvolle laadsessie.

Daarnaast delen we waardevolle tips en technieken die je direct kunt toepassen om het laden van je paard minder stressvol te maken voor zowel jou als je paard.

Schrijf je nu in en vergezel ons voor een leerzame sessie!

Dorien kijkt ernaar uit om met je te delen hoe je het laden van je paard kunt verbeteren en een harmonieuzere relatie kunt opbouwen. Mis dit waardevolle webinar niet!
​​​​​
Kan je er niet LIVE bij zijn? Achteraf komt de replay te koop in de webshop van BitloosRijden.

bloedzuigertherapie

Bloedzuigertherapie
door Marjan Broer
11 maart om 19.30 uur

————————————————————-

Bloedzuigertherapie, een therapie waar je wellicht wel eens over gehoord of gelezen hebt. Maar wat is het nu eigenlijk?

Bloedzuigertherapie is een traditionele en erkende therapie voor veel aandoeningen van mens en dier. Deze therapie wordt al vanaf ca. 1970 ook in veel Duitse ziekenhuizen toegepast.

Bloedzuigers zijn een soort ‘biologische apotheekjes’. In het speeksel van de medicinale bloedzuiger zitten een aantal medisch werkzame stoffen.  Als de bloedzuigers op specifieke punten worden gezet, spuiten zij een combinatie van meer dan 80 werkzame stoffen in het bloed die uniek zijn in soort en samenstelling.

Bij paarden worden bloedzuigers o.a. ingezet bij; hoefziektes (denk aan hoefbevangenheid en kanker), mok, eczeem, peesproblemen, wondgenezing, artrose en einschuss.

Marjan Broer, van Equineplus, gaat tijdens dit webinar uitleggen over hoe bloedzuigers werken, waarvoor ze allemaal nog meer in gezet kunnen worden & wat het voor jouw paard kan betekenen. Daarnaast zal ze ook enkele voorbeelden geven.

Een zeer interessant maar ook leerzaam webinar.
Zorg dat je erbij bent!
​​​​​​​
Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Kan je er niet LIVE bij zijn? Achteraf komt de replay te koop in de webshop van BitloosRijden.

balans ruiter, onafhankelijke zit, beter paardrijden, joker lessen

Een bewuste zit, de sleutel naar harmonie en balans
door Saskia Pilanen
28 maart om 19.30 uur

————————————————————-

– Ben jij gefascineerd door hoe een kleine aanpassing in de houding van een ruiter een groot verschil kan maken in hoe een paard beweegt?
– Wat zijn de voorwaarden voor een fijne, onafhankelijke zit?
– Wat is een onafhankelijk zit nou eigenlijk en hoe herken je die?
Welk effect heeft de kwaliteit van je ademhaling op dit geheel?

Net zoals op de grond, is de manier waarop we ons lichaam gebruiken en signalen geven aan ons paard tijdens het rijden, cruciaal voor hoe hij reageert. En dat begint allemaal met het ontwikkelen van een onafhankelijke balans in het zadel. Zonder dit zal je nooit echt in balans zijn, wat essentieel is voor een goede communicatie met je paard en voor een fijn teugelcontact. Een goed teugelcontact vanuit de ruiter, in combinatie met het in balans rijden van je paard, zijn de basisvoorwaarden voor nageeflijkheid vanuit het paard en een soepele en harmonieuze rit met gezond lichaamsgebruik, zowel voor paard, als ruiter!

Saskia zal tijdens dit webinar dieper ingaan op deze principes, hoe je ze kunt toepassen om een betere connectie met je paard te krijgen en een meer gebalanceerde en harmonieuze rit te ervaren. Ben jij erbij?

Saskia Pilanen geeft sinds eind 2018 les in oa. houding en zitles aan ruiters. Met lessen op Joker heeft ze ook al menig ruiter geholpen met verschillende vraagstukken. Ze geeft les aan diverse ruiters, van onzekere/angstige ruiters tot al gevorderde ruiters die hun onafhankelijk zit willen verbeteren. Ook heeft ze Joker, Joker is een paardrij simulator en kan alle gangen van een echt paard nadoen. Dit lukt pas, als de ruiter zelf zo kan gaan zitten, dat ze zo min mogelijk spierspanning hebben, waardoor de beweging van het paard volledig toegestaan wordt in de juiste lichaamsdelen.

Als dit klinkt als iets waar jij als ruiter naar op zoek bent, schrijf je dan nu in voor dit webinar!

Ook is het mogelijk om vooraf foto’s en filmpjes in te sturen die Saskia dan tijdens het webinar zal bespreken. Deze ontvangen we dan graag uiterlijk 25 maart via info@bitloosrijden.nl

We kijken ernaar uit om je daar te zien!

 ​​​​​​​
Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Kan je er niet LIVE bij zijn? Achteraf komt de replay te koop in de webshop van BitloosRijden.

shetlanders trainen, positieve bekrachtiging, clickertrainin bij paarden

Clickertraining met je Shet
door Amber Schoone
24 april 2024 om 19.30 uur

————————————————————-

Je Shetlander in beweging houden op een manier die fun is voor jullie allebei; dat (en meer) leer je in dit webinar. Amber, van Paard in Vrijheid, neemt je mee in de theorie achter clickertraining en hoe dit er in de praktijk allemaal uit kan zien.

Clickertraining is een trainingsmethode gebaseerd op het werken met positieve bekrachtiging. Het is heel breed inzetbaar; je kunt het gebruiken om je Shetlander in beweging te houden op een speelse manier, maar ook om de (medische) verzorging makkelijker te maken. Weg met het stereotype van de stoute Shetlander, jij hebt na dit webinar de tools om je Shet op allerlei situaties voor te bereiden én komt erachter wat voor leuke activiteiten je kunt ondernemen vanaf de grond. Alles om je Shet blij en gezond te houden!

Amber is paardentrainer en instructeur in forcefree clickertraining. Ook biedt die online educatieve content over paarden en in het bijzonder over Shetlanders, zoals bijvoorbeeld met diens Shetlander Crash Course.

Een webinar die je niet mag missen als je mini-paardjes of Shetlanders hebt! Uiteraard ook welkom als je ze niet hebt 😉

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Kan je er niet LIVE bij zijn? Achteraf komt de replay te koop in de webshop van BitloosRijden.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?